ÇEREZ POLİTİKASI

1. Tarama Verileri Toplama Amacı ve Hukuki Dayanağı

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde kullanıcı deneyimini artırmak için Google çerez kullanıyor. Çerez, bir web sitesinin kullanıcısının tarayıcısına (browser) gönderdiği küçük metin dosyalarıdır ve daha önce web sitemizi ziyaret edip etmediğinizi tespit etmemizi sağlar. Çerezleri, web sitemizi kullanırken, aktivitelerinizi, tarama ve alışveriş alışkanlıklarınızı inceleyerek, tecrübenizi kişiselleştirerek web sitemizi kullanımınızı kolaylaştırmak ve sizlere en iyi tecrübeyi yaşatabilmek için kullanıyoruz. Kişisel verilerinizin işlenme ve korunmasına ilişkin detaylı bilgiye aydınlatma metnimizden ulaşabilirsiniz.

Kişisel veri niteliğinde olan tarama verilerinizi toplama ve işlememizin hukuki dayanağı web sitemizi kullanırken kişisel verilerinizin işlenebileceğine dair vermiş olduğunuz onaydır. Onayınızı dilediğiniz zaman (BAŞVURU FORMU) ile geri çekme hakkınız bulunmaktadır. Başvuru yöntemine ilişkin detaylı bilgiye sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

2. Toplanan Tarama Verileri:

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde aşağıda belirtilen veriler toplanmaktadır:

  • Kullandığınız tarayıcıya ilişkin bilgiler,
  • Kullandığınız işletim sistemine ait bilgiler,
  • Kullandığınız cihaza ait bilgiler,
  • https://www.hasremyayinlari.com/ adresine hangi site üzerinden tıklanarak gelindiği,
  • Site içi abone davranışları,
  • IP adresiniz,
  • Lokasyon bilgileri,
  • Görüntülediğiniz, tıkladığınız bağlantılar (hyperlinks) ibarettir.

Toplanan tarama verileriniz, web sitemizi son ziyaretinizden itibaren en fazla iki (2) yıl saklanacaktır.

3. Tarama Verilerinin Aktarımı:

Toplanan kişisel verileriniz; 1. maddede detayları verilen ve KVKK'nın 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartlarına uygun olarak, Şirketimizin ticari ve iş stratejilerinin belirlenmesi, Şirketimiz tarafından yürütülen ticari faaliyetlerin gerçekleştirilebilmesi için gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin yürütülmesi, ilgili kişilerin ve kişisel verilerin hukuki, ticari ve teknik güvenliğinin teminin sağlanması, Şirketimiz tarafından sunulan hizmetlerden ilgili kişilerin en yüksek faydayı elde edebilmesi amaçlarıyla İş Ortaklarımıza, tedarikçilerimize, kanunen yetkili kamu kurumlara ve özel kişilere, KVKK'nın 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri aktarımı şartları çerçevesinde aktarılabilecektir.

4. Çerez Kategorileri

Toplanan tarama verilerinize ilişkin bilgiler aşağıdaki tabloda yer almaktadır. Çerez ayarlarınızı bu çerezleri engelleyecek şekilde düzenleyebilirsiniz ancak bu durumda web sitemizin bazı kısımları gerektiği gibi çalışamayabilir.

Şirket

Çerez Bilgisi

Çerez Tanımı

Saklama Süresi

Doubleclick

IDE

Önceki ziyaretlere dayanarak kullanıcıya gösterilecek online reklamların kişiselleştirilmesi amacıyla kullanılır.

2 Sene

Facebook

Fr

Facebook, üçüncü taraf sunucu sağlayıcısı olarak, çoğu web sitesinde bulunan “Beğen” düğmesi gibi widget'lar aracılığıyla kullanıcılarla ilgili verileri toplamaktadır. Toplanan bu veriler; hedefli reklamcılık yapmak için kullanılmaktadır.

3 Ay

Google

NID

Son aramalara ve önceki etkişimlere dayanarak kişiselleştirilmiş reklam sunmak amacıyla kullanılmaktadır.

6 Ay

Google

AID

Google Oturum Çerezi

2 Sene

Google

__secure-3PSIDCC

Hasrem Yayınları

_fbp

Facebook tarafından, üçüncü taraf reklam verenlerden, gerçek zamanlı teklif verme gibi bir dizi reklam ürünü sunmak amacıyla kullanılmaktadır.

3 AY

Hasrem Yayınları

PHPSESSID

İnternet sitesinde gezinti sırasında sınırlı bir oturum süresi içerisinde aynı tarayıcıdan gelen talepleri tanımlamak için gereklidir.

Oturum süresi boyunca

Hasrem

Yayınları

_ga

Kullanıcıları ayırt etmek için

1 Sene

Hasrem Yayınları

_gid

Ziyaret edilen her bir sayfa özelinde benzersiz bir değer atamak amacıyla kullanılmaktadır.

1 Gün

Hasrem Yayınları

Currency

Kullanıcı para birimiyle ilgili bilgi için kullanılmaktadır.

1 Ay

Hasrem Yayınları

Language

Kullanıcının dil bilgisi için kullanılmaktadır.

1 Sene

Hasrem Yayınları

landing_redirect

Kullanıcı yönlendirmesi için kullanılmaktadır.

Oturum süresi boyunca

Hasrem Yayınları

recent_views

Kullanıcının son görüntülediği ürünler için kullanılmaktadır.

Oturum süresi boyunca

Youtube

Ysc

Bu çerez, YouTube video hizmeti tarafından gömülü YouTube videosu bulunan sayfalarda belirlenir.

Oturum süresi boyunca

Youtube

login_info

Ürün tanıtıcı videolarını izlerken oturum bilgisini kontrol eder.

2 Sene

Youtube

visitor_info1_live

Yeni oynatıcı arayüzünü mü yoksa eskisini mi aldığınızı belirlemek için YouTube'un ayarladığı ve bant genişliğinizi ölçen bir çerez.

6 ay